Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szkl
mleko 1 1/2 szkl
cukier 2 łyżeczki
jaja 2 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z kaszy manny

Kaszę mannę wymieszać z 1/2 szklanki mleka, pozostałe mleko zagotować. Wsypać kaszę, dodać masło, gotować cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Wsypać cukier, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka i kleik z kaszy manny zmiksować, wsypać mąkę, dodać pianę i delikatnie wymieszać. Smażyć niewielkimi porcjami z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.12.2010 17:30
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak