Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kajzerek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 5 szt
mleko 1/2 l
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
pieczarki 30 dag
żółty ser 15 dag
cebula 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kajzerek

Bułki przekroić, wyjąć środek, każdą część moczyć w mleku. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki z cebulą przyprawić solą i pieprzem, dusić na maśle, aż woda odparuje. Wystudzić, dodać ser i miąższ z kajzerek, doprawić i wmieszać. Połówki bułek nadziać farszem i zlepić jak pierogi, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.12.2010 21:11
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak