Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć w szklance wrzącej wodzie, studzimy. Jajko i żółtka ubić z cukrem na parze, odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć, dodać ubite jajka, serki homogenizowane, wsypać mleko w proszku. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody, studzić i wlać do masy. Blachę wyłożyć biszkoptami, rozsmarować połowę masy, wyłożyć nasączone kawą biszkopty, rozsmarować pozostałą masę, ułożyć kolejno warstwę biszkoptów. Posypać startą gorzką czekoladą i wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !