Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechy włoskie w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 30 dag
cukier 1 szkl
mleko 3,2% 1 szkl
cukier waniliowy 3 dag
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: orzechy włoskie w karmelu

Cukier, mleko, cukier waniliowy i miód cały czas mieszamy razem, gotując jednocześnie na małym ogniu. Gdy miód i cukier będą roztopione dodać orzechy, gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż masa zgęstnieje. Pergamin natłuścić oliwą, wyłożyć orzechy obtoczone karmelem, suszyć około 2 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.01.2011 20:13
Bardzo podoba mi się ten pomysł.
Roman5 14.12.2010 16:03
swietneeee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak