Sposób przygotowania

Opłukane w bieżącej wodzie i osuszone żeberka pokrój na porcje. Natrzyj majerankiem, solą i pieprzem. Posmaruj keczupem i odstaw do lodówki na około 3 godziny. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż żeberka na rumiano ze wszystkich stron. Żeberka przełóż do wysmarowanej odrobiną oleju żaroodpornego naczynia do zapiekania.
Fasolę osącz z zalewy, rozsyp po wierzchu żeberek. Cebule obierz, zetrzyj na tarce lub bardzo drobno pokrój, wymieszaj z sokiem pomidorowym. Sos dopraw do smaku mieloną paprykę, solą, pieprzem, cukrem. Polej nim żeberka z fasolą.
Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Potrawę piecz około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia mięso odkryj i piecz jeszcze 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !