Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWNIK TOFFI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 1 szkl
miód sztuczny (płynny) 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
margaryna 1 szt
mąka 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWNIK TOFFI

Wszystko zagnieść i podzielić na dwie części.Każdą upiec osobno.Piec 20minut w temperaturze 180 stopni. MASA. 750 ml.kremówki 36 procent ubić z niecała szklanką pudru i wanilią.Rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny w pół szkl.wody.Wystudzić i połączyć ze śmietaną.Masę śmietanową wyłożyc na 1 placek przykryć drugim.Na wierzch gotowa masa krówkowa,lub mleko słodzone w puszce które trzeba gotować 3 godziny.Wierzch ciasta posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 18.06.2013 21:13
wygląda super
patusia 29.08.2011 02:34
pycha
Goya 30.10.2010 19:34
lubię ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak