Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z bakłażana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 opakowanie
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z bakłażana

Bakłażana obrać ze skórki, pokroić na plastry o grubosci 1 centymetra. Posypać sola i pieprzem i odstawić na 15 minut. Bakłażan puści sok, wytrzeć ręcznikiem papierowym sok. Potem panierować w jajku i bułce i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z sałatką z pomidorów z cebulą cukrową lub jakąs pikantna sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 04.10.2011 16:30
super
bami 25.04.2011 00:16
Muszę kiedyś w końcu kupić bakłażana i spróbować coś z niego upichcić - być może te kotleciki :)
pegaz 17.10.2010 17:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak