Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 400 4
ocet winny 3/4 szklanki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
pieprz
rodzynki 2 łyżeczki
papryka konserwowa 1 szt
białe wino 100 ml
pieprz młotkowany
oliwa 1/3 szkalnki
ketchup 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

do potrawy użyłam filety śledziowe w oleju.
Filety odsączyć. Przygotować marynatę :
W misce łączymy ocet winny , ziele angielskie,liście laurowe i pieprz. Wkładamy śledzie w wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki.
W osobnym naczyniu mieszamy ketchup, olej i drobniutko posiekaną paprykę konserwową. Doprawiamy pieprzem młotkowanym.
Rodzynki zalewamy winem i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie dodajemy do miski z ketchupem.
Wyjmujemy śledzie, odsączamy i nacinamy na pół, tak aby powstały wąskie paski. Nakładamy na nie powstałą masę i zawijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 16.12.2010 21:56
Ciekawy przepis :)
Anita21 01.11.2010 17:01
uwielbiam
bernika 30.10.2010 21:04
jeszcze nie robiłam ale je uwielbiam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak