Sposób przygotowania

Najpierw zajmujemy się rozmrażaniem truskawek. Gdy nam się już rozmrożą to delikatnie je miksujemy . Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody . Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w gorącej wodzie , śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem . !\\3 bitej śmietany odkładamy do dekoracji. A resztę łączymy ze zmiksowanymi truskawkami i żelatyną .Mieszamy. Blaszkę wykładamy najlepiej aby była to przezroczysta folia , wypełniamy pianką , szybciutko wstawmy do lodówki na 1o minutek. Po wyjęciu pianki , ostrym nożem oddziel od brzegów i delikatnie wyjmij . Jeśli mamy foremki w kształcie serduszek to nam się przydadzą . Za pomocą foremek wycinamy serduszka , najlepiej aby foremki były małe i duże , wtedy będzie to ładnie wyglądało . Gotowa pianę truskawkową przełóż na 2 talerzyki i ładnie udekoruj bitą śmietaną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pychaaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !