Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, osuszyć, odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona, miąższ drobno posiekać.Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, podsmażamy na gorącym oleju, wsypujemy cebulę, dodać kminek, czosnek, chili i zeszklić. Dodać fasolkę, wymieszać, podlać odrobiną wody i dusić, aż odparuje. Pomidory polać wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę, dodać gdy fasola będzie już miękka, dusić, aż pomidory się rozgotują. Przyprawić tymiankiem i solą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !