Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety brzoskwiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 60 dag
plastry żółtego sera 4 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
jaja 1 szt
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: filety brzoskwiniowe

Brzoskwinie osączyć i pokroić w paski. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso pokroić i ponacinać kieszonki, mięso nacieramy solą i pieprzem, kieszonki ziołami prowansalskimi i curry. Faszerować owocami, spiąć wykałaczkami. Posypać mąką, obtoczyć w rozmąconym jajku, później bułce tartej. Usmażyć na oleju, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć wiórkami masła i serem, piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 13.12.2010 15:43
pomysłowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak