Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 3o dag
białe wino 50 ml
słodka śmietana 30% 1\\3 szkl
marynowany zielony pieprz 1łyżka
sól
cukinia 1\\2
gałązki rozmarynu 2

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony

Cukinię czyścimy , kroimy wzdłuż najlepiej cienkie paseczki gotujemy minutę w osolonej wodzie , odsączamy. Mięso kroimy w grube plastry i smażymy z olejem i masełkiem z obu stron, tłuszcz łączymy z winem i to trzeba zagotować . Następnie włóż zielony pieprz i posól. Sos gotujemy na małym ogniu , wlewamy potem śmietanę . Medaliony zawijamy w plastry cukinii i przekładamy z sosem na talerze . Jeśli danie jest gotowe to dekorujemy ładnie gałązkami rozmarynu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.11.2013 08:20
bardzo fajny przepis
barbara11561 04.12.2011 08:57
pyszne
Margo1 31.10.2010 11:52
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak