Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
cebula 3 szt
czosnek 1 szt
masło 10 dag
mąka pszenna 1 łyżka
mocna kawa bez fusów 1 szkl
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: schab na ostro

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle rumienić mięso, najlepiej robić to partiami, Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać pół szklanki wody i kawy, podgrzać i dolać jeszcze z pół szklanki wody, wymieszać, włożyć mięso, przyprawić solą, pieprzem, oregano, kminkiem i majerankiem, dusić około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.12.2010 13:41
uwielbiam na ostro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak