Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło; wrzucić obrane, umyte i pokrojone pieczarki i cebulę.Papryki pokroić w słupki, wrzucić na patelnię.Przyprawić solą, pieprzem. dusić 15-20 min. W międzyczasie podzielić kalafior na części i ugotować (uważać, by sie nie rozgotował). Ser zetrzeć na tarce wraz z ząbkiem czosnku i wymieszać. Kalafior odcedzić, ułożyć na patelni, w której dusiły się warzywa z pieczarkami. Posypać grubo serem. Dusić na małym ogniu, aż ser sie rozpuści.
Potrawa mojego pomysłu, doskonała na obiad.
Życzę smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajna niespodzianka;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !