Sposób przygotowania

Dynię dokładnie obierz,usuń ze środka pestki.Następnie zetrzyj miąższ na tarce o grubych oczkach.Ubijaj jajko,powoli dodając do niego rozpuszczone masło oraz miód.Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.Do mieszanki przełóż startą dynię,dodaj cukier brązowy,połącz składniki mieszając.Powoli wsypuj mąkę,mieszaj lub miksuj.Dodaj proszek do pieczenia,sól oraz imbir.Przygotuj formę keksową.Wysmaruj ją masłem i wyłóż papierem do pieczenia.Dobrze wymieszane ciasto przełóż do formy.Posyp je cukrem kandyzowanym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stopniC na 45minut.Po wyłączeniu piekarnika zostaw ciasto na 10min,później wyjmij z formy i ostudź.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    niebo w gębie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !