Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzone żeberka w sosie cebulowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 30-40 dag
cebule 2
margaryna
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzone żeberka w sosie cebulowym

na margarynie smażymy pokrojoną w kostke cebulke, nastpenie wkladamy do niej poporjowane zeberka i dusimy, dolewamy szklanke wody i doprawiamy przyprawą do zeberek i pieprzem. Ewentualnie zamiast gotowej przyprawy mozna dac troche majeranku, bazyli, ziele angielskie i listek laurowy (soli czy jarzynki raczej nie dajemy na poczatku, gdy takie zeberka są juz słone i w trakcie duszenia nabierze odpowiedniego smaku. Zeberka dusimy przez ok 30 minut. Podajemy do obiadu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.01.2012 11:10
żeberka są świetne
AGNIESZKA144 11.10.2011 18:44
pyszne
malaczarna23 08.10.2011 09:15
pycha
ewelinapac 10.09.2011 15:16
super
Magdalena/26Mooi 27.05.2011 19:38
suuper
monciasz 22.02.2011 21:01
dawno nie jadłam żeberek, trzeba będzie zakupić i zrobić taki pyszny obiadek
ben-ka 16.11.2010 12:23
To jest sposób na szybki obiad !
matii6 30.10.2010 20:36
bardzo ładnie ci to wyszło i na pewno smaczne
MAŁGORZATA108 30.10.2010 14:55
Od razu nabrałam chęci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak