Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1 litr wody,wkładamy skrzydełka i przekrojoną na dwie części ćwiartkę kurczaka.Dodajemy kostkę rosołową,ziele angielskie,liść laurowy,natkę pietruszki,pokrojoną wzdłuż marchewkę,korzeń pietruszki,pół łyżeczki pieprzu ziołowego,szczyptę pieprzu czarnego mielonego, 1/4 łyżeczki chilli i sól do smaku.Wszystko gotujemy pod przykryciem na niedużym ogniu.Cebulę przekroić na pół i opalić ją nad ogniem lub na blatach i wrzucić do gotującego się rosołu.Rosół gotujemy do chwili,aż wszystkie składniki będą bardzo miękkie.Rosół podajemy z makaronem,dekorujemy świeżą natką pietruszki i podsmażonym skrzydełkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Ulepszona wersja rosołu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !