Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranek wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500g 50dkg
sól na ciasto 2g 2lyz
woda letnia 375ml 15szkl
cukier drobny 3g 3lyz
cukier puder 200g 20dkg
sok cytrynowy 1g 1lyz
proszek do pieczenia łyżka 2g 2lyz
margaryna palma 250g 1kostka
jaja 4szt 4szt

Przepis i sposób przygotowania na: baranek wielkanocny

wsyp make wode proszek sol cukier jajka i margaryne, zmiksuj ok 3- 5 minut, forme do baranka wysmaruj miekka margaryna moze byc delma, oprusz forme bulka tarta lub kasza manna, wlej ciasto , piecz w nagrzanym piekarniku ok 30-45min w 200stopniach, upieczony baranek ostudz, w mike wsyp cukier puder i troche wrzacej wody, zmiksuj i dodaj troche soku z cytryny, zmieni sie kolor lukru w przepiekny bialy puch. tym posmaruj baranka poczekaj by lukier sie zsechl udekoruj baranka wstazeczka i flaga, oczka zrob z ziarenek kawy:) i gotowe...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 30.03.2012 19:58
super
rakow2
rakow2 20.01.2012 18:01
świetny
Krzysztof42 20.03.2011 15:53
mało to baranów dokoła?
iwona332 22.08.2010 02:33
super
Natalia/tubisiek 30.07.2010 19:03
zawsze chciałam takiego zrobić :)
Katarzyna/kate1980 24.06.2010 14:27
o super przepis w następnym roku z niego skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak