Sposób przygotowania

wsyp make wode proszek sol cukier jajka i margaryne, zmiksuj ok 3- 5 minut, forme do baranka wysmaruj miekka margaryna moze byc delma, oprusz forme bulka tarta lub kasza manna, wlej ciasto , piecz w nagrzanym piekarniku ok 30-45min w 200stopniach, upieczony baranek ostudz, w mike wsyp cukier puder i troche wrzacej wody, zmiksuj i dodaj troche soku z cytryny, zmieni sie kolor lukru w przepiekny bialy puch. tym posmaruj baranka poczekaj by lukier sie zsechl udekoruj baranka wstazeczka i flaga, oczka zrob z ziarenek kawy:) i gotowe...

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    o super przepis w następnym roku z niego skorzystam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    zawsze chciałam takiego zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mało to baranów dokoła?
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !