Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy, kroimy w kwadraty o boku 7-8 centymetrów i wkładamy do papierowych foremek (formujemy koszyczek). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 1-2 minuty.

Następnie do środka wkładamy 2 cząstki mandarynki, 2-3 połówki orzechów oraz kilka borówek.

Owoce polewamy łyżką płynnego miodu i ponownie wkładamy do piekarnika
z termoobiegiem na 20 minut.

Owocowe koszyczki podajemy po ostygnięciu.

PORADY:
1.Dla lepszego efektu gotowe koszyczki można posypać startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
2.Powierzchnia owoców powinna w miarę możliwości pokrywać się z powierzchnią ciasta, gdyż wystające części będą się przypalać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne na przyjęcie:}
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    smaczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    cudne koszyczki ,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !