Sposób przygotowania

kapuste odciskamy i siekamy, gotujemy do miekkosci (jesli jest bardzo kwasna to mzna w trakcie gotowania zmienic wode). Cebule kroimy w kostke i smazymy na margarynie do miekkosci, dodajemy pokrojona w kostke cebulke i wedline (ja kupuje tzw ścinki, które są dużo tansze, a rownie świerze). Podsmazoną kielbase z cebulą dodajemy do kapusty. doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Najlepiej bigos smakuje na drugi lub 3 dzien od przygotowania, dlatego na przyjecie warto robic wczesniej. Doskonale tez sie przetrzymuje mrożony bigos.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Abisay

    Mniam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kristo89

    Mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    No najlepszy po dwóch, trzech dniach:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !