Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z grzybami leśnymi

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Aromatyczny, bo z dodatkiem leśnych grzybów, gulasz z żołądków drobiowych. Najlepiej smakuje podany z kaszą.

Składniki:

żołądki drobiowe 30 dag
grzyby leśne 20 dag
marchewka 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3-4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
natka pietruszki do posypania
cebula 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1/2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z grzybami leśnymi

1. Grzyby kroimy w małe plasterki, myjemy. Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli. Gotowe przekładamy do garnka.

2. Żołądki dzielimy na połówki doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dokładnie podsmażamy. Przekładamy do garnka z grzybami.

3. Dodajemy pokrojoną marchewkę i pozostałe przyprawy. Zalewamy wodą tak, aby wszystko się przykryło. Gotujemy aż żołądki będą miękkie. Gotowy gulasz zaprawiamy mąką. Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.10.2010 19:57
Tak, na pewno.
Emilia22 30.10.2010 09:05
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak