Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe duszki na halloween

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 180g
sok z cytryny łyzeczka
cukrowe perełki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe duszki na halloween

Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce w odstępach 30sekundowych, cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Do kazdego duszka włozyc perełki jako oczy. Zostawiać między nimi nieduże odstępy bo trochę jednak urosną. Piec około 35-40 minut 140ºC w uchylonym peikarniku. Ja wtykam drewnianą łyzkę. Wystudzone duszki wyjac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 18.06.2013 21:07
super pomysł
kochanyptysiu 25.08.2011 18:17
świetne
ana00 08.05.2011 08:29
Muszę wypróbować
Koper 01.05.2011 06:23
rewelacyjne :) pomysł z oczkami super.
Iwusia 31.10.2010 23:48
Te duszki są znakomite, bardzo pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak