Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą , kakao , wsypać przyprawy do piernika. Mieszając dodawać powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć do formy o wymiarach 28x25 Dodać wiśnie. Upiec ciasto. Zimne ciasto polać polewą.

Polewa:
Rozpuścić czekoladę z 3 łyżkami mleka.
Temperatura pieczenia 180oC
Czas pieczenia: 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Prześlicznie wygląda i zapewne tak samo cudownie smakuję - będę musiała sie pokusić i sobie zrobić, bo dawno nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    To dopiero musi być pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa104

    Smacznie i estetycznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    apetyczne mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ładnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny przepis - aż ślinka cieknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychotka!
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !