Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki twarogowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 10 dag
jajko 1 sztuka
mleko 1/4 szklanki
mąka 1/2 szklanki
cukier 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier puder dowolnie, do smaku
konfitura dowolnie, do smaku
śmietanka kremowa dowolnie, do smaku
sos czekoladowy dowolnie, do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki twarogowe

Jajko rozbić, białko ubić ze szczyptą soli na pianę. Żółtko zmiksować z serem, mlekiem, cukrem. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i wsypać do zmiksowanej masy, wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białka. Smażyć na tłuszczu niewielkie placuszki, osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z konfiturą lub posypane cukrem pudrem lub bitą śmietanką i sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.07.2013 18:05
pyszne racuszki
jeta72 18.06.2013 12:23
muszą być pyszne :-)
anemon 20.08.2012 06:35
Na śniadanie też by się takie racuszki z miłą chęcią zjadło, szczególnie gdyby ktoś je nam usmażył.
ankaryba 16.07.2012 12:33
fajne :-)
Kuchareczka2 30.12.2011 11:55
poezja smaku
Teresa19 13.12.2011 21:50
jadłam,dobre
maciek7 02.09.2011 17:44
pyszne
eli_555 13.08.2011 22:52
pyszme placuszki
Ewa111 16.07.2011 16:53
bardzo lubię racuszki ,bo to i szybko .i smacznie i tanio
Seba 27.06.2011 11:44
pycha
barbara11561 10.05.2011 09:49
Ale narobiłaś apetytu:)
ben-ka 12.02.2011 10:12
Aż ślinka cieknie:)
kuklik 08.01.2011 16:50
ciekawa odmiana
Ewa104 21.12.2010 12:16
Pysznie wyglądają.
krzyniu1984 01.11.2010 07:34
na pewno smaczne!
Natalia/tubisiek 30.10.2010 11:09
pięknie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak