Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć błony, pokroić na małe kawałki. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Cebulę obrać i drobno posiekać Jajka rozkłócić w miseczce i mieszając, stopniowo wsypywać mąkę i wlać 1 i 3/4 szklanki wody, wymieszać, masa musi być gęsta. Dodać wątróbkę i wsypać natkę, doprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nabierać małe porcje ciasta i kłaść w niewielkich odstępach, smażyć z obu stron.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !