Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 4 szt
pęczek natki pietruszki 3 szt
jaja 2 szt
mąka 3 szkl
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: placki z wątróbki

Wątróbkę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć błony, pokroić na małe kawałki. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Cebulę obrać i drobno posiekać Jajka rozkłócić w miseczce i mieszając, stopniowo wsypywać mąkę i wlać 1 i 3/4 szklanki wody, wymieszać, masa musi być gęsta. Dodać wątróbkę i wsypać natkę, doprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nabierać małe porcje ciasta i kłaść w niewielkich odstępach, smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.12.2010 13:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak