Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z owczym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 kg
czosnek 5 ząbków
ser owczy 45 dag
pomidory koktajlowe 40 dag
oliwa 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z owczym serem

Bakłażany umyć, pokroić w dużą kostkę, posolić i odstawić na 20 minut, następnie je osączyć. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oliwę mieszamy z octem i doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć bakłażany, dodać czosnek i pomidory, posolić i przyprawić bazylią. Warzywa położyć na talerz, posypać serem i polać sosem oliwno-octowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 11.12.2010 17:27
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak