Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 szkl
cukier puder 2 łyżki
galaretki truskawkowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno

Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.
Mleko wraz z cukrem zmiksować aż podwoi swoją objętość.
Gdy galaretka zacznie tężeć, stopniowo wlewać mleko, dokładnie wymieszać.
Przełożyć do tortownicy.
Włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 07.08.2013 09:51
robiłam, proste i szybkie, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak