Sposób przygotowania

Suszone grzyby moczyć przez 5 godzin w 1/2 litrze wody, następnie je odcedzić, wywar zachować. Świeże prawdziwki oczyścić, gotować 30 minut w małej ilości osolonej wody. Kiełbasę pokroić w kostkę, oprószyć rozmarynem i majerankiem, podsmażyć na oliwie. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę, wsypać do kiełbasy, dusić, aż będzie miękka. Prawdziwki pokroić na kawałki i podsmażyć, podlać wywarem z suszonych grzybów, dusić dopóki nie zgęstnieją, dodać cebulę z kiełbasą, wymieszać. Przyprawić pieprzem, majerankiem i solą, dusić kolejne 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !