Sposób przygotowania

Buraczki umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze do pieczenia i piec do miękkości w piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez około 1 godzinę. Następnie obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Kurczaka włożyć do garnka i zapełnić go wodą do 3/4 objętości, posolić i gotować przez 2 godziny na małym ogniu. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, pokrojonego w paseczki pora oraz w kostkę cebulę i ziemniaki, zagotować. Dodać starte buraczki oraz przecier pomidorowy. Jeszcze raz zagotować, zdjąć z ognia i wlać sok z cytryny. Do zupy wlać śmietanę wymieszaną z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą, pieprzem i maggi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    mój ulubiony:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    barszczyk jak u babci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !