Sposób przygotowania

Odłóż czubatą łyżkę mąki. Jajka utrzyj z mlekiem i pozostałą mąką. Przypraw do smaku solą i odrobiną cukru, ewentualnie pieprzem. Naczynie z ciastem przykryj i odstaw na 15-20 minut w ciepłe miejsce.
W tym czasie wyłuskaj wcześniej ugotowany i ostudzony bób.
Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż razem z bobem na gorącym oleju. Oprósz odłożoną wcześniej mąką. Gdy mąka się zrumieni, zdejmij patelnię z ognia, wlej śmietanę, energicznie wymieszaj. Duś wszystko ok. 15 minut często mieszając. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj posiekaną pietruszkę.
Kiełbasę pokrój w cienkie ukośne plastry. na patelni smaż porcjami po kilka plasterków kiełbasy, a gdy nieco się przysmażą, wylej na nie ciasto naleśnikowe. Smaż na złoty kolor z obu stron. Naleśniki przekładaj na talerze. Podawaj polane gorącym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !