Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mięsem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka ziemniaczana 30 dkg
mąka pszenna 6 łyżek
cebula 3 szt
słonina 25 dkg
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięsem

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, dobrze wyrobić. Mięso udusić, doprawić i dodać jajko, zeszkloną cebulkę z boczkiem. Farsz musi być dobrze wyrobiony. Uformować kulki z farszem w środku. Knedle wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować pieć minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak