Sposób przygotowania

Mleko należy lekko osolić. Mięso umyj i pokrój w paski o szerokości 2-3 cm. Pokrojone mięso włóż do osolonego mleka na godzinę. W tym czasie płatki kukurydziane drobno rozkrusz i wymieszaj z bułką tartą. Po godzinie wyjmij mięso i odsącz z mleka. W środku każdego paska mięsa zrób podłużna nacięcie. Przeciągnie przez nie jeden koniec mięsa – formując faworki. Jeśli to zbyt skomplikowane – możesz sobie odpuścić, uznając paski mięsne za faworki. Faworki posyp przyprawą do kurczaka. Obtocz je w jajku i przygotowane wcześnie panierce z płatków i bułki. Smaż na średnim ogniu z dużą ilością oleju, aż zrobią się złociste. Podawaj z ostrym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    Ciekawe;]
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe, szkoda że nie ma zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !