Sposób przygotowania

Kurczaka natrzyj solą, pieprzem i kolendrą. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć cebule i mieszając, zeszklij. Dodaj kawałki kurczaka, mięso mocno zrumień, po czym podlej wodą. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem około godziny. Dołóż laski cynamonu, suszone morele, rodzynki i daktyle. Dolej ok. 250-300 ml wody. Przypraw do smaku i duś jeszcze 30 minut. Kuskus zalej lekko posolonym wrzątkiem, tak aby woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki, odstaw na około 10 minut. Kurczaka duszonego z owocami wymieszaj z kuskusem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !