Sposób przygotowania

Obierz i rozdrobnij ząbki czosnku. W misce wymieszaj oliwę z octem. Do wymieszanej oliwy dodaj rozdrobniony czosnek - powstaje tzw. marynata. Mięso dokładnie opłucz, osusz, a następnie pokrój w plastry. Każdy plaster posyp delikatnie solą i pieprzem - z obu stron. Pozostaw plastry na talerzu na ok. 1,5 minuty.Po tym czasie włóż plastry do wcześniej przygotowanej marynaty na około 3 godzinki. Wymoczone mięso po 3 godzinach możesz już układać na dobrze rozgrzanym grillu. Do marynaty, która zostanie po wyjęciu mięsa, dodaj miód. Co jakiś czas posmaruj smażące się mięso marynatą. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealna karkówka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    spory kawałek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !