Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekałaki w otrębach pszennych

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
otręby pszenne w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekałaki w otrębach pszennych

Ziemniaki średniej wielkości obrac i dokładnie opłukać. Następnie posypać je solą i obtoczyć w otrębach pszennych. Przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego piekarnika na ok. 45 minut, co jakiś czas sprawdzając ich miękkość. Opiekałki można podawać same lub z pieczonym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.08.2011 07:08
ciekawe..
MAŁGORZATA79 03.02.2011 20:01
szybkie i proste
gacopierz23 30.10.2010 12:39
ciekawe trzeba wypróbować
iga2 30.10.2010 12:16
do sprawdzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak