Sposób przygotowania

Rybę myjemy pod bieżącą, solimy. Następnie kroimy ją na małe kotleciki (około 5x8cm), maczamy w lekko osolonym jajku i panierujemy w mące - wymieszanej 1/2 mąki zwykłej z 1/2 mąki kukurydzianej (dzięki tej drugiej ryba będzie miała złoty kolor). Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż panierka stanie się złota. Następnie na patelnię dorzucamy placki ziemniaczane pokrojone w paski i chwilę razem podsmażamy. Pozdajemy z ketchupem i ulubioną sałatką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Placki robisz sama czy używasz gotowców?
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    W tym przypadku użyłam gotowców. Rzadko mam czas na zrobienie placków :-( Przepis wymiśliła moja (już nieżyjąca) Bacia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Na pewno super smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy przepis
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajna !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    i smaczna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mmm ;) smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !