Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba panierowana z plackami a\'la frytki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki ziemniaczane 5 szt
morszczuk 1 filet
jajko 1 szt
sól
mąka pszenna-do panierowania
olej do smażenia
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba panierowana z plackami a\'la frytki

Rybę myjemy pod bieżącą, solimy. Następnie kroimy ją na małe kotleciki (około 5x8cm), maczamy w lekko osolonym jajku i panierujemy w mące - wymieszanej 1/2 mąki zwykłej z 1/2 mąki kukurydzianej (dzięki tej drugiej ryba będzie miała złoty kolor). Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż panierka stanie się złota. Następnie na patelnię dorzucamy placki ziemniaczane pokrojone w paski i chwilę razem podsmażamy. Pozdajemy z ketchupem i ulubioną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 22.01.2014 10:45
mmm ;) smaczne danie
smakowita 07.07.2012 20:11
i smaczna !
smakowita 07.07.2012 20:11
fajna !
IKrakowianka 09.11.2011 00:15
ciekawy przepis
bercik1 24.05.2011 21:19
Na pewno super smakuje.
IlonaAlbertos 22.05.2011 23:10
Wygląda apetycznie.
wedith1 07.12.2010 19:01
fajne:)
monisia1977 03.12.2010 06:57
dobre
PaniMISIOWA 26.11.2010 17:57
W tym przypadku użyłam gotowców. Rzadko mam czas na zrobienie placków :-( Przepis wymiśliła moja (już nieżyjąca) Bacia.
ben-ka 06.11.2010 21:41
Placki robisz sama czy używasz gotowców?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak