Sposób przygotowania

Cebulę opalić nad płomieniem.
Mięso umyć, oczyścić, włożyć do garnka.
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, zalać wodą (tak by ją przykryła), dodać opaloną cebulę i obrany, pokrojony w platerki imbir (odrobinę zostawić, zagotować.
Po około 30-40 minutach odcedzić (marchewkę zostawić) i doprawić. Marchewkę pokroić drobno w kostkę.

Z mąki i jajka zagnieść ciasto. W garnku zagotować wody, zasolić. Ścierać na tarce o grubych oczkach kluseczki, na wrzątek. Gdy wypłyną wyjąć, odcedzić.

Do talerzy wkładać po porcji marchewk, imbiru i zacierek. Zalać rosołem, posypać natką pietruszki, podawać (można też wykorzystać mięso, na którym został wykonany wywar. Wystarczy je pokroić na kawałki i dodać do talerza z zupą - zupa będzie treściwsza).

Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super!
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj oj muszę go zasmakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj oj muszę go zasmakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj oj muszę go zasmakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj oj muszę go zasmakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj oj muszę go zasmakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj oj muszę go zasmakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !