Sposób przygotowania

Białka odzielić od żółtek. Białka ubić dadać cukier i żółtka (na 3 razy), mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem dodać do białek (ubitych) delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę (najlepiej na pergamin lub papier do pieczenia ciast później bedziesz musiała wyjąć biszkopt) piec w tem. okolo 170oC przez około 35min (na złoty kolor).Rozrobić galaretkę według przepisu i odstawić do wystygnięcia. miękkie masło miksować dodając cukiec, serki homogenizowane i truskawki 9zostawic pare do dekoracjii). Wszystko miksować na jednolitą masę.ZIMNY biszkopt przekroić na połowę i nałożyc połowę kremu i ułożyć połówki truskawek, przykryć drugą częścią biszkoptu. Rozsmarowac resztę kremu, położyć truskawki i polać tężniejącą galaretką (taką prawie gęstą). odstawić do lodowki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Syla

    teraz będzie okres \"truskawkowy\" więc czas na robienie ciast
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajne ciasto;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo smaczne polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !