Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KOTLETY WIEPRZOWE 600 gram
olej
kurki 250 gram
masło
sól
pietruszka
śmietana 1/8 l
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kurkami

4 kotlety wieprzowe posypać solą i pieprzem i posmarować olejem. grzyby oczyścić i osączyć. 2 łyżki masła roztopić na patelni,grzyby smażyć przez 2 minuty,posolić i posypać pieprzem,włożyć do sosjerki i trzymać w cieple. kotlety podsmażyć na gorącym tłuszczu 2 minuty z każdej strony.Wytopiony sos zmieszać z łyżką sosu sojowego,śmietaną i posiekaną pietruszką. Kotlety polać sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak