Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 2 kg
orzechy pistacjowe 20 dag
cukinia 1 sztuka
żółtego sera 20 dag
cebula biała 2 sztuki
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z orzechami

Cebulę i cukinię kroimy w drobną kostkę , doprawiamy i podsmażamy na oleju. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do warzyw, następnie orzechy łupimy i rozdzielamy na dwie części jedną połowę siekamy a drugą mieli drobno i mieszamy wszystko. Mięso myjemy i kroimy w poprzek na dwa płaty i lekko rozbijamy. Nacieramy przyprawami i olejem. W mięso wkładamy nadzienie i spinamy boki . Lekko obsmażamy a następnie wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy 20-30 min. Następnie przecinamy rękaw i pieczemy ok 30 min. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 28.03.2013 00:08
super przepis
RenataZ-et 02.06.2012 11:26
super pomysł :)
IKrakowianka 28.02.2012 21:41
świetne połączenie
berys18 13.10.2010 07:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak