Sposób przygotowania

Na oleju podsmażamy w garnku pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną w większą kostkę zieloną paprykę i mięso mielone. Podsmażamy mięso, a następnie dodajemy pomidory z puszki (rozgniecione) razem z zalewą i pokrojone w kostkę świeże pomidory. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy chilli i oregano. Gotujemy na małym ogniu ok. 35 min, aż nabierze konsystencji gęstego sosu. Do garnka wrzucamy odsączoną fasolę, mieszamy i gotujemy jeszcze 10 min. Przekładamy sos do żaroodpornej formy. Jajko i maślankę łączymy w większej misce. W mniejszej misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i płaską łyżeczkę soli. Zawartość miski z mąką wsypujemy do miski z jajkiem i maślanką. Dokładnie mieszamy. Nakładamy na warstwę sosu i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25 min. (dopóki wierzch się nie zrumieni).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Karolek1

    Ojej, jak smakowicie wygląda...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    jest naprawde dobra i strasznie sycaca :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !