Sposób przygotowania

Biszkopt:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i mąkę (najlepiej tortową) wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ponownie wszystko razem lekko, starannie ubić. Przełożyć na blachę wysmarowaną Kasia i oproszoną tartą bułką.Wstawić do piekarnika i piec około 20minut.
Galaretka:
Galaretkę zrobić według przepisu na opakowaniu i odstawić,aby ostygła i lekko stężała.Kiedy biszkopt jest już upieczony należy go ostudzić,po czym wlać galaretkę.Następnie należy przystroić orzechami włoskimi,ananasem i pomarańczami a na samym końcu posypać posypką dekoracyjną.Kiedy ciasto jest już zrobione należy go wstawić do lodówki aby ochłodło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !