Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 600 gram
fasola czerwona z puszki 1 puszka
jaja 2 sztuki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
tymianek
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy tak, aby były lekko twardawe. Odcedzamy i wykładamy na talerz aby wyschły i odrobinę przestygły. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Do podsmażonej cebuli wrzucamy pokrojone w plastry ziemniaki i fasolę. Smażymy jeszcze trochę, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaczki się zarumienią. Pod koniec smażenia wbijamy jaja, doprawiamy kucharkiem jeśli to konieczne i posypujemy ulubionymi przyprawami. Potrawę najlepiej podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.07.2011 01:16
smaczne
Anna169Hosz 08.01.2011 19:53
Interesujące danie.
traktorek 05.01.2011 10:47
ciekawe połączenia
Izabela28 09.11.2010 14:04
Pychotka:)
krzyniu1984 30.10.2010 11:42
na pewno smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak