Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy tak, aby były lekko twardawe. Odcedzamy i wykładamy na talerz aby wyschły i odrobinę przestygły. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Do podsmażonej cebuli wrzucamy pokrojone w plastry ziemniaki i fasolę. Smażymy jeszcze trochę, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaczki się zarumienią. Pod koniec smażenia wbijamy jaja, doprawiamy kucharkiem jeśli to konieczne i posypujemy ulubionymi przyprawami. Potrawę najlepiej podawać z surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno smaczna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pychotka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe połączenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !