Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 30dag
kilka ząbków czosnku
majeranek
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
pieprz świeżo zmielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z boczku

Surowy boczek i schab natrzeć grubo solą do peklowania,pieprzem i majerankiem.Odstawić na kilka godzin (najlepiej na noc).Czosnek obrać,pokroić na plasterki i ułożyć na boczku.Na boczku ułożyć schab,owinąć płatem boczku.Pieczeń mocno zwinąć nicią kuchenną,owinąć folią aluminiową lub włożyć do rękawa do pieczenia.Piec ok 1,5godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 170stopniC.Wyjąć,pokroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak