Sposób przygotowania

Z 2szklanek mąki,pół szklanki cukru,3żółtek,2łyżeczek proszku do pieczenia,3łyżek kakao,pół kostki masła,2łyżek śmietany zagnieść gładkie ciasto.Podzielić je na 2 równe części,zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki.Na masę wymieszać wszystkie pozostałe składniki oprócz białek.Z białek ubić pianę i domieszać na koniec do masy.Jedną część zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce i rozsypać na natłuszczonej blaszce.Na warstwie ciasta rozłożyć całą masę i posypać drugą startą częścią ciasta.Piekarnik nagrzać do temperatury 180stopniC.Włożyć ciasto,piec na złoty kolor ok.45minut.Wyjąć,ostudzić,pokroić na porcje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha musi być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !