Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kiełbaska w chińskiej marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa cienka 1 kg
cebula 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
wino ryżowe 2 łyżki
sos chili 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kiełbaska w chińskiej marynacie

Cienką kiełbasę należy pokroić na kawałki. Każdy z przygotowanych kawałków przekroić na pół wzdłuż. Sos sojowy wymieszać miotełką z winem ryżowym, sosem chilli, oliwą i octem balsamicznym. Powinna powstać jednolita marynata. Tak przygotowaną marynatą polać kiełbasę i odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Na ruszcie( lub tackach) układać kiełbasę i plastry cebuli. Grillować z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.10.2013 22:25
Świetne kiełbaski
IKrakowianka 12.09.2012 20:41
Świetna marynata
Iwusia 12.08.2011 23:33
ooo muszę wypróbować :)
ben-ka 14.07.2011 20:33
ciekawy sposób na kiełbaskę.
mehia 11.05.2010 13:49
czy wino ryżowe jest łatwo dostępne w sklepach? Szczerze to pierwszy raz o tym słyszę, a przepis bardzo ciekawy
Ela20 11.05.2010 10:48
Kiełbasy na grilla nigdy nie marynowałam. Chyba czas spróbowac.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak