Sposób przygotowania

Cienką kiełbasę należy pokroić na kawałki. Każdy z przygotowanych kawałków przekroić na pół wzdłuż. Sos sojowy wymieszać miotełką z winem ryżowym, sosem chilli, oliwą i octem balsamicznym. Powinna powstać jednolita marynata. Tak przygotowaną marynatą polać kiełbasę i odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Na ruszcie( lub tackach) układać kiełbasę i plastry cebuli. Grillować z obu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Kiełbasy na grilla nigdy nie marynowałam. Chyba czas spróbowac.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    czy wino ryżowe jest łatwo dostępne w sklepach? Szczerze to pierwszy raz o tym słyszę, a przepis bardzo ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy sposób na kiełbaskę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ooo muszę wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetna marynata
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne kiełbaski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !