Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulony z szynki z farszem serowo-warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 1 opakowanie
feta 1 opakowanie
pomidor 1 szt.
ogórek 1 szt.
Cebulka smażona Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rulony z szynki z farszem serowo-warzywnym

1.Pomidora przelać wodą i obrać ze skórki. Usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę.
2.Ogórek obrać ze skórki. Usunąć naziona a miąższ pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę.
3.Fetę połączyć z warzywami i utrzeć na gładką masę.
4.Do masy dodać prażoną cebulkę i całość doprawić.
5. Układać po dwie łyżki farszu na brzegu plasterka szynki i zwijać ciasne ruloniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 02.02.2013 11:42
pycha
Kate131 29.02.2012 09:21
fajne
kuklik 11.02.2012 16:16
apetyczne
ana00 10.11.2010 08:30
Jak z serem fetą to już mi to smakuje ;)
pacpaw 01.11.2010 09:43
świetna przekąska
Joanna108
Joanna108 31.10.2010 07:45
Do farszu, który zamieściłam na zdjęciu dodałam domowej roboty ogórków zalewie keczupowej. Po pokrojeniu z ogórków konserwowych należy odcisnąć nadmiar płynu, żeby farsz nie był żadki. Do farszu dodałam też odrobinę suszonego własnoręcznie lubczyku, dzięki czemu zyskał on dodakowo piękny aromat.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak