Sposób przygotowania

1.Pomidora przelać wodą i obrać ze skórki. Usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę.
2.Ogórek obrać ze skórki. Usunąć naziona a miąższ pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę.
3.Fetę połączyć z warzywami i utrzeć na gładką masę.
4.Do masy dodać prażoną cebulkę i całość doprawić.
5. Układać po dwie łyżki farszu na brzegu plasterka szynki i zwijać ciasne ruloniki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Do farszu, który zamieściłam na zdjęciu dodałam domowej roboty ogórków zalewie keczupowej. Po pokrojeniu z ogórków konserwowych należy odcisnąć nadmiar płynu, żeby farsz nie był żadki. Do farszu dodałam też odrobinę suszonego własnoręcznie lubczyku, dzięki czemu zyskał on dodakowo piękny aromat.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetna przekąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Jak z serem fetą to już mi to smakuje ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !